Årets krog: (Utses av krogpatrullen)

Villa Anna: Släpp alla hämningar eller nöj dig med stans mest prisvärda trerätters. Resultatet är givet – på Villa Anna blir du alltid en omvälvande matupplevelse rikare.
Jay Fu’s: Jay har alltjämt spänsten i behåll och kan konsten att golva en intet ont anande gäst med en smakfull amerikansk-asiatisk slagserie.
La Fleur: Blygt bel:äget på en oansenlig gatstump finns stället som serverar allt annat än oansenlig mat. La Fleur fortsätter att imponera med en vild och vacker meny med lokala råvaror.

Årets bar: (Utses av krogpatrullen)

Oasia: I gränslandet mellan bar och nattklubb skeppas några av stans allra mest välsmakande cocktails ut till den partyglada publiken.
Tilltugg: Med stammisflaskor och egenkryddade drinkbaser håller några av stans trivsammaste bar-matadorer hög klass på drinkpinnefäktningen.
London (Stationen): När kväll går mot natt lämnar gästerna middagsborden i Paris för barhänget i stimmiga London. Ginutbudet imponerar, liksom den redan från starten så patinerade miljön.

Årets nykomling: (Utses av krogpatrullen)

Stationen: Uppsalas krogbesökares nya favorithållplats. Det gamla stationshuset fick nytt liv som glamorös retrorestaurang, en dröm i röd sammet.
Spessito: Tidigare en trist butik, nu ett mustigt kvartershäng med atmosfär i kubik. Spessito matchade perfekt en slumrande stadsdels längtan efter vällagad medelhavsmat.
Ai: Ai är stället som fick Uppsala att fatta ätpinnarna och prova något nytt. Den breda menyn är alla asiatiskt matintresserades smala lycka.

Årets lunchrestaurang: (Utses av krogpatrullen)

Lingon: Den mysiga lokalen, de vällagade luncherna och de goda sopporna. Lingon lever och frodas alltjämt.
Biztron: En lättare ansiktslyftning och nysatsning på luncherna har burit Biztron hela vägen upp till toppskiktet.
Ai: Japaner, japaner, japaner. Och så Ai. Håller samma höga klass dag som kväll utan att ägna sig åt publikfrieri av sushikaraktär.

Årets uteservering: (Utses av kafépatrullen) 

Åkanten: Med ett rejält tilltaget däck och ett glamoröst vattenläge lockade Åkanten Uppsalaborna med den kittlande känslan av att "alla" var där.
Lingon: Lingon råkade ut för allt från växtvärk till attentat den här säsongen. Men faktum kvarstår: Under lyktornas sken på bakgården finns ett av stans trevligaste sommarhäng.
Messob: Istället för brett och folkligt satsade Messob smalt och lyckades stort. Deras enkla uteservering förvandlade ett annars grått gatuhörn till en veritabel myshörna.

Årets kafé: (Utses av kafépatrullen) 

Broströms kafé: Ett personligt kafé med härlig stämning och mycket charm. Konst blandas med kulinariska upplevelser och en välkomnande öppen atmosfär.
Kardemumma: Böcker är inte längre huvudattraktion på Stadsbiblan sen Kardemumma öppnade. Härliga bakverk samsas med goda matalternativ och med stor omsorg om detaljerna.
Rom café (Stationen): Mitt i Stationen finns kaféet Rom. Här finns klassiker och lekfulla nymodigheter bland bakverken, allt med hög kvalitet. Miljön går inte heller av för hackor.

Årets hederspris: (Utses av Guldkajejuryn)

Årets hederspris delas ut till någon eller några personer eller ett etablissemang som har gjort gjort beundransvärda insatser för att utveckla Uppsalas krogliv både nu och då. Vem som vinner årets pris avslöjas 3 februari.

Läsarnas favoritkrog: (Avgörs i omröstning på unt.se/guldkajan)

Kategorin avgörs av er läsare, därför finns inga nominerade – eller rättare sagt, alla Uppsalas resturanger är nominerade. Rösta på just din favorit på unt.se/guldkajan. Bland er som röstar lottar vi också ut en krogmiddag för 1 500 kr på valfri Uppsalakrog. Omröstningen pågår till och med 23 januari 2012.