Högteknologisk fordonsvård för den kräsne

Du som är rädd om din bil och mån om att den sköts med fingertoppskänsla, men kanske inte alltid är lika sugen på att göra jobbet själv, har nu en ny destination att besöka i Uppsala. Hos Waxy får bilen en spavistelse.

Waxys högteknologiska tvättgata har kapacitet att tvätta upp till 60 bilar i timmen. Helena Olafsson, anläggningschef (t.v.), och Elli León, VD (t.h.), är nöjda med öppningen av Waxy i Uppsala – deras hittills största anläggning i Sverige.

Waxys högteknologiska tvättgata har kapacitet att tvätta upp till 60 bilar i timmen. Helena Olafsson, anläggningschef (t.v.), och Elli León, VD (t.h.), är nöjda med öppningen av Waxy i Uppsala – deras hittills största anläggning i Sverige.

Foto: Mediehuset UNT

Native2020-12-09 17:41
Detta är ett annonssamarbete.

Under 2018 öppnade fordonsvårdfirman Waxy sin första anläggning i Sverige och rörde om rejält i branschen totalfordonsvård med sitt innovativa helhetskoncept. I början av december slog portarna upp till kedjans Uppsalaanläggning i Gnista, som med sina 2 100 kvadratmeter är Waxys största anläggning i Sverige hittills, samt en av Europas största i sitt slag. Här får du en utvändig tvätt på sju minuter, och eftersom Waxys tvättgata tar 60 bilar i timmen behöver du inte bekymra dig för att köa någon längre stund. 
   – Det är en av grundstenarna i vår verksamhet, att det ska vara en effektiv och smidig process för den som kommer till oss för att ge sitt fordon en uppfräschning. Extra bra känns det också att vi kan hålla kundvänliga priser så att allmän fordonsvård blir tillgängligt för alla, säger Waxys VD Elli León.

Något man månar om hos Waxy är att hålla en hög kvalité, vilket återspeglar sig i allt från en välutbildad personalstyrka med olika spetskompetenser till den högteknologiska utrustning de använder sig av. 
   – Man ska alltid känna sig trygg i att rådfråga oss i personalen kring skötsel av sitt fordon, och att vi också tar hand om det på bästa sätt, om det så handlar om en utvändig tvätt eller skräddarsydd behandling med exempelvis lackskydd eller mer avancerad rengöring för att avlägsna rester av asfalt eller tjära. Vi känner oss också extra glada om vi lärt kunden något bra i fråga om fordonsvård, berättar Helena Olafsson, anläggningschef för Waxys Norrtäljeenhet.  
   Medan bilen får sig en uppfräschning är tanken att du som förare kan ta dig en paus. 
   – Vill man få sin bil tvättad ut- och invändigt gör vi det på en halvtimme och du kan ta en kaffe eller varför inte en lunch medan du väntar, säger Helena.

undefined
Hög kvalité är något man månar om i alla led hos Waxy, band annat i form av en välutbildad personalstyrka. "Man ska alltid känna sig trygg i att rådfråga oss i personalen kring skötsel av sitt fordon." - Helena Olafsson, anläggningschef Waxy

Att miljöfrågan prioriteras högt hos Waxy råder det ingen tvekan om. Utanför anläggningen, under vägen, har man låtit installera ett eget reningsverk. Allt vatten renas, 85 procent av vattnet återanvänds, och man använder uteslutande Svanenmärkta kemikalier till tvätten.  
   – För oss är det en självklarhet att ha miljö- och hållbarhetsfrågor i toppen av prioriteringslistan, och det gäller såväl direkt miljöpåverkan som sociala och personalrelaterade frågor. Om medarbetarna trivs, mår bra och får utrymme att utvecklas så återspeglas det i alla led. Därför erbjuder vi löpande internutbildningar och möjligheter att specialisera sig inom olika områden, förklarar Elli.
   Helena fyller i:
   – Och kanske viktigast av allt är att vi är rätt vassa på att ha kul på jobbet. Det smittar av sig och ger en positiv känsla till kunderna. 

undefined
Waxys 2 100 kvadratmeter stora fordonsvårdanläggning i Uppsala är en av de största i sitt slag i Europa. Under gatan utanför har de låtit installera ett eget reningsverk. "För oss är det en självklarhet att ha miljö- och hållbarhetsfrågor i toppen av prioriteringslistan." - Elli León, VD Waxy

I nuläget kan du tvätta din personbil hos Waxy i Uppsala, och under början av 2021 kommer tvättgata nummer två i samma anläggning att öppna upp för långtradare, lastbilar och andra större fordon med samma effektiva upplägg som för personbilar. Och för den som vill tvätta sin båt, fyrhjuling eller annat fordon, är det sällan en omöjlighet hos Waxy. 
   – För oss är det viktigt att vara flexibla. Jag har exempelvis en polerarkollega som ibland åker ut och polerar flygplan, berättar Helena glatt.
   Nu några veckor efter öppning av Waxys Uppsalaanläggning står det också klart att många redan hittat dit.
   – Det har gått över förväntan och vi har fått ta in mer personal för att klara volymerna, vilket såklart är fantastiskt kul, avslutar Elli. 

undefined
Den som vanligtvis väljer bort fordonstvätt med klassiska maskintvättborstar kan känna sig trygg med borstarna längs Waxys tvättgata, vilka är gjorda i filtmaterial.

Håll dig uppdaterad om det senaste på Waxy Uppsalas Facebooksida och Instagramsida

FAKTA

I början av december öppnade bilvårdskedjan Waxy sin hittills största anläggning i Uppsala. Här kan du som kund förvänta dig lika effektiv som kvalitativ fordonsvård med hjälp av välutbildad personal och den senaste tekniken. 

Waxys Uppsalaanläggning hittar du på Upplagegatan 2.

Öppet
Mån–fre: 09.00–18.00 
Lör–sön: 11.00–16.00

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på UNT.