Publicerad: 2013-02-05 20:52, senaste uppdaterad: 2013-02-05 20:02
Läs upp
Matilda Mielind tog på torsdagskvällen emot företagspriset Guldhjärtat.
Foto: Patrik Lundin
Laddar...

Hon kammade hem Guldhjärtat

Matilda Mielind från Bosses friserare gav hemlösa gratis klippning. På tisdagskvällen mottog hon Rotarys företagspris Guldhjärtat.

PERSONLIGT

Matilda Mielind
Äger frisörsalongen Bosses friserare
Bor: Brillinge i Uppsala.
Ålder: 45 år.
Familj: Sambo och tre döttrar i åldrarna 17, 19 och 22 år.
Yrke: Frisör sedan 1984. Äger salongen Bosses friserare i Uppsala centrum.
På gång: Vinnare av Uppsala Rotaryklubbars Guldhjärta 2013. Öppnar sin andra frisörsalong på Drottninggatan i mars.– Egentligen vill jag tacka våra besökare för att de kom. Att få lyssna på deras historier betydde så mycket, säger Matilda Mielind.
Att erbjuda Uppsalas behövande en gratis klippning på sin salong uppstod som idé under hösten. Hela personalen ställde sig bakom förslaget och hon påbörjade hon ett samarbete med Stadsmissionen.
En eftermiddag i november samlades ett tjugotal personer hos Bosses friserare.  
– Många stod och avvaktade vid dörren och fick ta mod till sig för att komma in. Vi behandlade dem precis som vanliga kunder men med lite extra omtanke.

Matilda Mielind beskriver gästerna som glada och berörda. Hon tror att själva klippningen inte var det största för många utan faktumet att någon faktiskt tog sig tid att ge dem omvårdnad. Efter behandlingen satt hemlösa och personal kvar och fikade. 
– Vi hade jätteroligt och jag hade gärna träffat dem igen.
 
Guldhjärtat delades i år ut för fjärde gången och ceremonin hölls i samband med Distinget på Uppsala slott. Utmärkelsen ges till en företagare i Uppsala som gjort något utöver sin förväntade yrkesroll. Bakom priset står Uppsalas Rotaryklubbar och ungdomsklubben Rotaract.

Matilda Mielind tror att den lokala förankringen kan ha betytt mycket för juryn.
– Att skänka pengar till andra länder är väldigt hedervärt men vi såg att det finns många som har det svårt här hemma också, säger hon.
Lantbrukaren Sören Carlsson och frisören Gunilla Olsson blev årets diplomvinnare.Av: Matilda Skoglöw Matilda.Skoglow@unt.se

Kontakta oss

Nyhetschef ekonomi: Roger Berglund
E-post: ekonomiredaktionen@unt.se
Tel: 018-478 15 70

 

     

 

 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »