• onsdag 4 mars 2015
Toppjakten High & Low High & Low
Vädersponsor:

Swedbank slopar kontanter i Uppsala

Efter 30 maj blir det stopp för all kontanthantering på Swedbanks samtliga kontor i Uppsala. Kunder hänvisas till uttags- och insättningsautomater, eller att göra sina ärenden med hjälp av bankens övriga tjänster.

Utvecklingen har varit på väg ditåt en tid, men nu har Swedbank i Uppsala satt ett datum för när kontanthanteringen försvinner. Efter 30 maj går det inte längre att komma till bankens kontor för att hämta eller lämna kontanter.
– Fram till det datumet pratar vi med våra kunder om detta för att hitta andra lösningar åt dem, säger Hans Persson, som ärbiträdande regionchef.
Förändringen gäller kontoren på Stora Torget, i Gränby centrum och på Björkgatan. På övriga tre kontor i Uppsala har kontanthanteringen redan tagits bort.
I övriga delar av Uppland är samma stopp på väg. På Swedbanks kontor i Tierp införs det efter 31 maj. För kontoren i Östhammar och Alunda är inget datum är bestämt, men troligen blir det före sommaren enligt Hans Persson. I Knivsta infördes stoppet i slutet av mars.
Två skäl ligger bakom kontantstoppet.
– Hanteringen med kontanter tar så mycket tid och gör att vi inte hinner med våra kunder som vi vill. Tanken är att vi ska kunna jobba mer med rådgivning i stället. Efterfrågan på kontanthantering har också minskat.
Inga uttagsautomater ska försvinna. På kontoren vid Stora Torget samt i Gränby centrum finns också insättningsautomater. Swedbank kommer att behöva färre anställda efter förändringen. Ingen sägs upp, men en del vikariat kommer att upphöra, enligt Hans Persson.

 

Ekonomi