Publicerad: 2012-04-13 15:29, senaste uppdaterad: 2012-04-13 15:04
Läs upp

19-åring fälld i hovrätten

Svea hovrätt skärper domen mot en 19-årig Enköpingsman som av Uppsala tingsrätt dömts till fängelse i ett år och två månader för bland annat misshandel, utpressning och övergrepp i rättssak.

19-åringen hade överklagat domen och yrkat på att han skulle frikännas i alla delar som hade med de ovan nämnda brotten att göra. Åklagaren överklagade också domen och yrkade på straffskärpning och på att 19-åringen skulle fällas för ytterligare två fall av övergrepp i rättssak.

Hovrättens nu avkunnade dom innebär att 19-åringen fälls för övergrepp i rättssak i ett av de två fall som åklagaren yrkat på, i övrigt fastställs tingsrättens dom vad gäller begångna brott. Straffpåföljden och längden på fängelsestraffet fastställs även detta av hovrätten, samt att den dömde 19-åringen ska förbli i häkte tills domen vinner laga kraft på grund av risk för fortsatt brottslighet.öppningen av hjulstabron

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/ENKOPING

Enköping idag

Temperatur:
Vindstyrka: m/s
» Vädret

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: enkoping@unt.se

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »