Publicerad: 2013-01-31 16:08, senaste uppdaterad: 2013-01-31 16:01
Läs upp

Anstånd för vissa Bahcohus

Miljö- och byggnadsnämnden i Enköping beviljar rivningslov för merparten av byggnaderna på Bahcofastigheten i Fanna som Peab nu äger.

Undantag görs för byggnader som länsstyrelsen och Upplandsmuseet angivit bör bevaras. Det gäller bland annat den äldsta kontorsbyggnaden, höghuset och smedjan.

För dessa byggnader har nämnden beslutat om två års anstånd med beslut i frågan om rivning i väntan på att en detaljplan för området blir antagen. Även den gamla reparationsverkstaden omfattas av anståndet efter förslag lagt vid sittande bord.

Som UNT tidigare skrivit har Peab begärt rivningslov för samtliga byggnader på Bahcofastigheten. Enligt Lennart Alderén som ansvarat för ärendet vid Peabs Uppsalakontor, finns förståelse för att några av byggnaderna kan och bör bevaras. Det viktiga för Peab är att snabbt kunna riva vissa byggnader för att använda rivningsmassor från dem som fyllning i de delar av fastigheten där stora mängder jord måste forslas bort då tomten saneras.

Av: Lotta Lille lotta.lille@unt.se

öppningen av hjulstabron

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/ENKOPING

Enköping idag

Temperatur:
Vindstyrka: m/s
» Vädret

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: enkoping@unt.se

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »