Publicerad: 2012-03-22 14:32, senaste uppdaterad: 2012-08-06 18:08
Läs upp
Kammaråklagare Annika Bokefors redogjorde för fallet.
Foto: Tor Johnsson
Laddar...

Åtal för övergrepp på tre olika elever

På torsdagen väcktes åtal mot den 45-årige man som sedan mitten av januari sitter häktad misstänkt för flera våldtäkter och sexuella övergrepp mot elever.

Övergreppen ska ha skett vid en gymnasieskola i södra Uppland. Mannen var anställd på skolan fram till november förra året då misstankarna mot honom kom till skolledningens kännedom. Mannen stängdes då omedelbart av från sin tjänst.

I stämningsansökan ingår totalt 15 åtalspunkter, nio av dem gäller en elev som utsatts för olika former av våldtäkt och sexuellt tvång under drygt tre års tid fram till november 2011 då mannen alltså stängdes av från arbetsplatsen. En annan elev har också utsatts för olika former av sexuellt ofredande och tvång under drygt två års tid fram till november 2011, och fem av åtalspunkterna gäller dessa gärningar. En tredje elev har utsatts för sexuellt ofredande under en period av två år framtill juni 2010.öppningen av hjulstabron

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/ENKOPING

Enköping idag

Temperatur:
Vindstyrka: m/s
» Vädret

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: enkoping@unt.se

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »