Publicerad: 2012-10-18 15:25, senaste uppdaterad: 2012-10-19 06:10
Läs upp

Stor vattenläcka i Enköping

En stor vattenläcka i det kommunala vattennätet i Enköping gör att hushållen i stora delar av staden och i Hummelsta har betydligt lägre tryck i sina vattenkranar än normalt.

Läckan upptäcktes vid 23-tiden på onsdagen då larmet gick från vattentornet i Gånsta om att tornet inte fylldes på. Pumparna vid Munksundets vattenkälla gick för fullt, så då inleddes letandet efter läckan.

Det är ledningssystemets lågzon, halva centrum, Korsängen, Lillsidan, Bredsand, Haga, Munksundet och Hummelsta som påverkas av läckan. På torsdagseftermiddagen hade Carl-Rune Pettersson, VA-teknikchef, och hans personal kunnat konstatera att läckan inte finns i Hummelsta eller Bredsand. Sökandet koncentrerades då till Munksundet.

Överförbrukningen av vatten beräknades på torsdagen till 5 000 kubikmeter, fem miljoner liter, vatten per dygn. Vattenåtgången var därmed dubbelt så stor som normalt.
Ofta kan läckor i vattenledningar visa sig genom att vatten stiger upp över markytan, eller på vintern genom att tjälen tinar där vatten väller ut. I Enköping avvaktar man med att sektionera ledningsnätet i sökandet efter läckan eftersom en sektionering ökar belastningen på den del som används och då kan orsaka nya läckor.

Av: unt.se

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/ENKOPING

Enköping idag

Temperatur:
Vindstyrka: m/s
» Vädret

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: enkoping@unt.se

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »