Hasse har varit aktiv i Ullfors IK sedan ungdomen. Han bodde som liten grabb granne med Ringvallen. Hasses pappa Evert har också haft ett långt engagemang i föreningen och därifrån var det väl inte så långt till att även Hasse skulle vara med. Alla mått till ritsning av planer hade Hasse i huvudet. När man frågade honom om hur han kunde dem så sa han att han hade varit med som liten pojke, och måtten glömde han aldrig.

Hasse har under åren haft ett stort intresse för all sport och fotboll och Ullfors IK i synnerhet. Han har under åren varit både ungdoms- och seniorspelare. Han har dessutom varit tränare, lagledare, styrelseledamot, medlem i diverse kommittéer, fotbollssektioner medlem i klipp- och ritslag och aktiv i allting annat som har ordnats på Ringvallen.

Åtskilliga är även de möten som Upplands Fotbollförbund har anordnat där Hasse har deltagit som representant för Ullfors IK. Han hjälpte oss att visa att det även finns små föreningar i Norduppland som vill vara representerade förbundet.

Under årets Valloncup deltog Hasse båda dagarna. Han jobbade i sekretariatet som vanligt och höll prisutdelning till alla barn. Det är något speciellt med att jobba på Ringvallen under Valloncupen när hela arenan är full med barn och det är fotboll från morgon till kväll.

En lördag i senare halvan av augusti hade vi sista etappen i årets Ullforsklassiker. Hasse och Kerstin hade cyklat dit sina cyklar dagen före så allt skulle vara klart till morgonen därpå. 2,5 mil cyklades i regn.

Den kunskapsbank, klokhet och hjärta kring allt som har med fotboll och föreningsliv att göra och som Hasse besatt, finner man inte på många ställen. Skulle alla föreningar ha någon som Hasse skulle föreningslivet blomstra. Ullfors IK har förlorat en stor eldsjäl.

Våra tankar går till Hasses anhöriga.