Insändare Det är många av mina kompisar som frågar mig om jag kan hjälpa dem med boende eftersom de fyller 18 år och Migrationsverket ska flytta dem tvärs över landet – långt bort.

Tyvärr kan jag inte göra någonting för dem eftersom jag själv är asylsökande och väntar på intervju. Men jag kan inte heller säga nej till dem eftersom jag vet precis hur det känns att flyttas runt hela tiden.

Jag har själv upplevt detta. Jag kom till Sverige i oktober 2015. Under första halvåret blev jag flyttad till många olika ställen. Först kom jag till Göteborg. Efter några veckor flyttades jag till Bålsta, sen till Fjärdhundra, sen Uppsala och till slut flyttades jag till Knivsta.

Jag tycker att kommuner måste låta ensamkommande bo kvar i sina orter.

För det första blir det mycket lättare för ensamkommande att försörja sig själva och bidra till samhället om de får gå kvar i sina skolor och inte blir flyttad hela tiden.

För det andra: det är inte säkert att de kan börja i en ny skola på den nya orten man blir flyttad till.

För det tredje: om man inte går med på att bli flyttad blir man kanske hemlös för att det är svårt att hitta bostad, vilket skapar problem för samhället om det blir många hemlösa.

Så kommuner måste låta ensamkommande bo kvar i sina orter om de vill att ensamkommande ska försörja sig själva och bidra till samhället så fort som möjligt.