Vår vision när vi startade Diamantens Förskola AB 1992 var just att arbeta med små barngrupper med två pedagoger i varje grupp barnens fyra första levnadsår. Barnen har samma pedagoger under alla år fast bara en förskollärare de två sista åren på förskolan. Arbetskläder som ytterkläder, skoteroverall, stövlar och tidvis också innekläder har vi alltid haft.

Vi har tack vare en väl genomtänkt verksamhet höga betyg i alla föräldraenkäter, men framför allt duktig och erfaren personal med hög kompetens. På Diamanten arbetar inte mindre än elva förskollärare, sex erfarna barnskötare, en montessorilärare, en universitetsutbildad i barnpsykologi, metodik och pedagogik (i annat land och får därmed inte räknas med i statistiken!) En mycket erfaren kokerska som lagar maten från grunden (30 procent ekologiskt) och en vikarie. Vi har 89 barn.

I kommunen har jag hört att en förskollärare kan ansvara för 40 barn! Och därmed, med all rätt får hög lön.

Vad innebär detta för oss? Vi har höga löne- och pensionskostnader för att vi har kompetent och erfaren personal. Men vi får inte söka lönebidrag från staten för att vi inte har en skola! Små barngrupper har vi redan.

Ändå pratas det bara om vinster i välfärden och inte kvalitet! Det här är inte annat än snedvriden konkurrens som leder till att mina duktiga medarbetare inte får samma chans till löneökningar bara för att de har en god arbetsmiljö.