• fredag 21 juli 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Vädersponsor:

Jon Mauno Pettersson

Jons hiphopblogg

Jon Mauno Pettersson bloggar om svensk hiphop. Nyheter, tips, tankar och intervjuer - med mycket fokus på Uppsala.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Varför samarbetar inte rappare i Uppsala?

I helgen publicerades det senaste numret av UNT:s nya satsning "Soul". I magasinet finns ett reportage, som jag har skrivit, som handlar om Uppsalas hiphopscen. Pratar bland annat med ett gäng rappare och producenter om hur musiken skiljer sig mellan stadsdelarna. 

Den artikeln måste du såklart läsa. Och missa inte att scrolla ner till botten av artikeln för att höra Uppsala-stjärnorna själva spekulera kring varför det inte sker fler musikaliska samarbeten mellan rappare i staden.

Varför gör exempelvis inte rappare i Gottsunda musik tillsammans med rappare från Luthagen? Det har såklart hänt – men med tanke på Uppsalas storlek (en liten stad) så sker det förvånansvärt få musikaliska samarbeten mellan aktörerna här.

Läs deras svar här.

Uppsala fortsätter att leverera

Just nu bubblar det rejält i hiphop-Sverige. Och kanske extra mycket i Uppsala. I slutet av förra veckan släppte bland annat Viktor Ax sin tredje och sista EP ”Dom som aldrig snack” ur trilogin “De Tre Aporna”.

EP:n gästas av vassa namn som Dani M, Abidaz, Mwuana, Rawa samt Delgado och Rozh.

Personligen gillar jag “Tog oss upp” och hungriga Delgados “Multitalang”.

Lyssna in nedan! 

Här är rapparna som kommer till URF

Ingen har nog lyckats undgå att klassiska Uppsala Reggae Festival gör efterlängtad comeback i Uppsala i år. Den 12:e augusti går evenemanget, som i år är en endagsfestival, av stapeln vid KAP-området.

I bilden ovan ser ni några av artisterna som nu har presenterats. För er som gillar rap så är såklart Ken Ring, Dani M och LöstFolk högintressanta namn. Men även de ännu mer renodlade reggaeartisterna är spännande bokningar. Kul också med lokala talanger som Junior Natural.

Blir tungt!

"Gudfadern från Luthagen" tillbaka med ny musik

Organismen är utan tvekan en högst produktiv artist. Nu i december har rapparen från Luthagen hunnit med att släppa både den grime-inspirerade låten "På gång" – som du kan kika och lyssna på ovan - och låten "Om jag ringer dig idag" (som du kan lyssna på nedan). 

Under fjolåret har han dessutom släppt och gästat på ytterligare 12 spår.

Det är bara att tacka och ta emot.

 

 

Labyrint bekräftar: Då släpper vi ett nytt album

Uppsala-rapparna i Labyrint släppte så sent som i november sin reggae-EP “Jamiacagrejer” – det första större släppet sedan plattan “Garalaowit” för tre år sedan. Nu meddelar rapparen och frontfiguren Aki att gruppen kommer att släppa ytterligare två EP:s inom kort. Dessutom utlovar han ett vanligt album innan årets slut.

“Nästa år kommer labyrint stiga fram från skuggorna o börja släppa nytt material igen”, skrev han på Instagram strax innan nyår.

Nu på fredag spelar Labyrint på nattklubben Etage i Uppsala.

Bloggare: Jon Mauno Pettersson
 Ålder: 27 Bor: Uppsala/Stockholm Jobbar som: Journalist Bloggar om: Hiphop. Främst svensk. Lyssnar på: Det kan du nog gissa. Gillar: Bra människor, bra musik och bra mat. Gärna i kombination. Gillar inte: Oj, den listan kan göras lång. Bästa konsertupplevelser: Svår fråga eftersom det förväntas komma ett svårt svar. Men generellt är klubbspelningar i gott sällskap svårt att slå. E-post: jon.mauno@gmail.com
@MPJon på Twitter: