Han avslutar det hela med en konsert på lördag 9 december med sitt gamla kultband Nymphet Noodlers, som egentligen slutade i mitten av 90-talet.

– Vi pratade faktiskt om detta i inledningen av året, ett "krav" från producenten Karin Sävström, också hon från Karlstad, haha. Nåja, jag tycker att vi hade något fint i bandet, något som märkts även på de ytterst sporadiska spelningar vi haft sedan dess.

Karlstadsbandet Nymphet Noodlers gjorde en enda fullängsplatta, "Going Abroad", som släpptes 1994. Skivan producerades av Union Carbide Productions-sångaren Ebbot Lundberg. Plattan fick mycket uppmärksamhet och bidrog till att väcka liv i ett slumrande rocksverige. Idag har skivan närmast kultstatus och är för många en av 90-talets musikaliska milstolpar. När Nymphet Noodlers splittrades 1996 gick medlemmarna vidare till band som Hellacopters, The Solution och The Soundtrack of Our Lives. Sångaren Mattias Hellberg har också gjort soloskivor, spelat med Nationalteatern och tillsammans med Hederos gett ut två uppmärksammade, något mer lågmälda, duoplattor under namnet Hederos & Hellberg. På senare år har han hörts och synts som Håkan Hellströms stadige gitarrist.

– Förmodligen blir det inga fler spelningar. Och det görs ju alldeles för lite Detroitrock nu för tiden, haha. Det fanns mycket av humor och sväng i bandet. Och så får vi med en gammal favorit denna gång, mästersaxofonisten Mats Gustafsson, säger Martin Hederos.

bjorn.stenberg@unt.se