Kontraktsbråk mellan tv-bolaget AMC i USA och seriens skapare Matthew Weiner gjorde att det blev ett 17 månader långt uppehåll mellan säsong fyra och fem av "Mad men", serien som skildrar livet på och kring en reklambyrå i New York på 60-talet.

Den nya säsongen börjar i USA på söndag och startar i Kanal 9 i svensk tv den 1 april. AMC ville skära ner Matthew Weiners budget och han var beredd att lägga ner serien. Men nu verkar konflikten vara glömd.

-Många tycker att vi gjorde ett långt uppehåll, men det var bara tre månader längre än vanligt, säger han.

Matthew Weiner avslöjar att det blir en fortsättning efter det här året och att det finns mycket spännande att se fram emot.

-Planen just nu är att vi ska köra i sju säsonger.

I fjärde säsongens sista avsnitt tog Don Draper med sig de tre barnen till Kalifornien och kom tillbaka med ett överraskande tillkännagivande, medan hans exfru Betty gav barnflickan foten.

Vad som händer i premiäravsnittet är hemligt.

John Slattery, som spelar sorglige reklammannen Roger Sterling, flaggar för att tittarna får uppleva något utöver det vanliga.

-Den här säsongen bjuder på några ögonblick som folk inte kommer att tro. De som gillar oss kommer garanterat inte att bli besvikna!

"Mad men" utspelas på 60-talet. Det röks, dricks och begås äktenskapsbrott.

-Att göra serien utan rökning skulle ha varit falskt och inte alls ha stämt med hur det var då, säger Matthew Weiner.

Annonskampanjen för "Mad men" har kritiserats för att vara okänslig för offren för terroristattackerna den 11 september 2001. Annonsen som föreställer en affärsman som faller från ett fönster har kallats "gräslig" och "smaklös".

-Symbolen föregår den händelsen och har varit en del av serien sedan första avsnittet, säger Matthew Weiner. Jag tror att det är en förevändning för journalister att visa den bilden igen. Jag anser att de exploaterar 11 september-attackerna. Att antyda att jag inte skulle vara vördnadsfull för tragedin är löjligt.

"Mad men" har fyra år i följd vunnit tv-priset Emmy för bästa dramaserie.

-Vi är lyckligt lottade som har den här serien. Den kan ju inte pågå i all evighet, så vi har roligt så länge vi är här, säger John Slattery.

Hur serien ska ta farväl vet inte ens Matthew Weiner.

-Folk frågar mig hela tiden så det är väl bäst att jag skyndar på, skrattar han. Jag har några vaga idéer, men om jag vet? Nej, och jag vill inte ens tänka på det än.

Han lovar i alla fall att det inte ska sluta med att alla omkommer i en flygkrasch.