-Jag ska göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker, säger fotbollsspelaren.

Han fick juryns Tony Irving att tappa talförmågan och Twittersverige att börja koka i premiärprogrammet av "Let's dance".

Redan efter sin första dans tippas Anton Hysén ta hem hela tävlingen.

-Inte i min vildaste fantasi hade jag trott att det skulle gå så bra. Jag blev helt chockad om jag ska vara ärlig, säger fotbollsspelaren, som är mitt uppe i repetitionerna av nästa dans, quickstepen.

Han har bara några få minuter på sig att prata efter dansträningen innan han måste rusa till sitt tåg. Och så kommer det att vara för Anton Hysén den närmaste tiden, när han måste flänga mellan fotbollen i Göteborg och dansen i Stockholm. Fotbollssäsongen tar fart på allvar om en dryg vecka, och av den succéartade danspremiären att döma kommer Utsiktens BK-spelaren inte att röstas ut ur TV 4-programmet i första taget.

-Det blir mycket åkande fram och tillbaka och man blir väldigt trött. Men det är kul. Som jag ser det har dansen hjälpt mig i fotbollen, jag får snabbare fötter, menar han.

Han har alltså nytta av dansen i fotbollen. Men har han nytta av fotbollen i dansen?

-Styrkan och konditionen kanske, funderar han, innan han med ett skratt tillägger:
-Och rumpan blev en stor snackis, så där har ju fotbollen gjort susen. Jag tänkte: "Oj, vad mycket prat det blev!". Rumpa som rumpa, det är bara en rumpa liksom. Men då gjorde jag väl en helt okej dans helt enkelt.

När Tony Irving återfått talförmågan efter fredagens cha cha föreslog han att Anton Hysén skulle lämna fotbollen för dansen. Något som nog inte kommer att bli aktuellt.

-Nja, det tror jag inte. Men det var kul att han tog det så. Då vet man att man har gjort ett bra jobb, konstaterar Anton Hysén.

Han och danspartnern Sigrid Bernson fick högst poäng av alla i premiären, sexor från alla tre i juryn. Trots favoritskapet känner Hysén ingen press:

-Jag är ingen dansare från början så jag kan inte riktigt sätta den pressen på mig själv. Jag kan bara köra och leverera det bästa jag har. Sedan får de take it or leave it.