Medlemmarna i Koloni känner varandra sedan gammalt. När de var yngre spelade de ofta ihop, men med åren blev det alltmer sällan

– Vi satt och jammade på olika håll, spelade ihop någon gång ibland, men det var något som vi gjorde mest för att det var kul, säger Affe Ashkar.

Men för två år sedan fick Affe Ashkar, låtskrivare och sångare, och vännen Stefano, bandets musikaliska motor, en idé om att samla gänget och satsa.

– Alla var på, de tyckte att det var dunder, och ganska snart märkte vi att det lät riktigt grymt.

Musiken beskrivs bäst som raprock, men Affe Ashkar kallar den hellre hårdrock med inslag av rap.

Bandet har fått sitt namn efter koloniområdet vid Gottsundagipen, där människor av olika nationaliteter odlar en bit mark var och tillsammans får området att grönska.

– För oss i bandet är det en bild av en mix av kulturer och nationaliteter, säger Affe Ashkar. Bandet är också en mix av det slaget, det är därför vi kallar oss Koloni.

Gottsunda är den gemensamma nämnaren för medlemmarna i bandet, och som barn hängde de ofta ute vid Gottsundagipen.

Singeln "Rudegirl" släpptes för några dagar sedan, på det stora bolaget Universal, och senare i mars släpper bandet en självbetitlad EP.

– Texten till låten är inspirerad av vardagen, säger Affe Ashkar. Trots att låten heter "Rudegirl" så sjunger vi på svenska.

Än så länge har man inga spelningar inbokade, Koloni är hittills ett studioband, men förhoppningsvis ska bandet snart stå på scen i Uppsalatrakten

– Tidigare spelade vi mycket live i olika grupper, men då var vi aldrig i studion. Nu har det varit tvärtom. Men det är klart att vi vill ut och spela.