- Dagens ungdom sitter framför datorn, deppar och äter onyttig mat. Vi vill ta fram det som är bra i livet, säger gitarristen Gabbi Dluzewski, när vi träffas i bandets replokal i Hågaby utanför Uppsala.
Musikaliskt hörs influenser från 60- och 70-talets stora engelska rockband som Jethro Tull och Deep Purple. Kompositionerna är långa och fulla av temavariationer och halsbrytande taktbyten. En låt går i fem plus sex åttondelstakt.
- Det är en kul utmaning att använda udda taktarter och ändå få det att låta naturligt, säger keyboardisten Mattias Pentti.
- Vi blandar in allt från folkmusik till samba och klassisk musik, berättar Adam Grauman.

De unga bandmedlemmarna har redan bestämt sig för att satsa på musik. Adam och Gabbi går i nian i musikklasserna på Baldersskolan. Mattias läser på Rytmusgymnasiet i Stockholm.
Närmast ska Mad Artwork jobba om sitt material inför Musik Direkts riksfestival i Karlskrona den 17-19 maj. Till sommaren har de tänkt spela in en skiva på Gabbis pappas skivbolag. Det ska bli ett medley, en saga om en gammal mans liv.
- Han har stängt in sig själv och levt det dåliga liv som vi är emot. Nu när han är gammal och ser tillbaka inser han att han aldrig har njutit. Det vill vi lyfta fram på ett lättsamt och samtidigt djupt sätt, berättar Gabbi Dluzewski.