Den danske regissörens film utspelar sig i en liten by på den danska landsbygden och handlar om en man, spelad av Mads Mikkelsen, som är på väg att få rätsida på sitt liv igen efter en tuff skilsmässa. En liten lögn ställer dock allt på sin kant och en kollektiv hysteri utbryter. Mikkelsens karaktär tvingas kämpa för att rentvå sig själv.

Svenska Alexandra Rapaport har en biroll i filmen.
- Jag spelar Mads Mikkelsens "love interest". Vi blir ihop i filmen, innan allt rasar för honom, säger hon.

Inspelningsarbetet med Vinterberg och Mikkelsen beskriver hon som en fröjd, även om det var lite jobbigt i början.
- Mads var fantastiskt professionell, ödmjuk och trevlig att jobba med. Fast på vår första kyss var han dunderförkyld - det var egentligen vårt första möte - och jag såg den här snoriga näsan komma emot mig, säger hon.

Det är dock osäker om Rapaport kan resa med till Cannesfestivalen i maj eftersom hon spelar in nya avsnitt av tv-serien Morden i Sandhamn.

I kampen om Guldpalmen för bästa film slåss Vinterbergs film bland annat mot kanadensaren David Cronenbergs Cosmopolis med Twilight-stjärnan Robert Pattinson i huvudrollen, britten Ken Loachs The angel's share, österrikaren Michael Hanekes Amour och öppningsfilmen, Wes Andersons Moonrise kingdom med Bill Murray och Bruce Willis i rollistan.

I sidoklassen Un certain regard kan nämnas att Sylvie Verheydes film Confession d'un enfant du siecle är uttagen för tävlan. I filmen görs huvudrollerna av Charlotte Gainsbourg och rockmusikern Pete Doherty.

Årets Cannesfestival äger rum 16-27 maj. Nyligen avlidne regissören Claude Millers film Thérèse Desqueyroux med Audrey Tautou i huvudrollen, blir årets avslutningsfilm.