"Underbart är kort" skulle man kunna citera Povel Ramel på när Hela baletten gör sin nya föreställning "Tre ballerinor går in på en bar. ..". Det är ju ovanligt med en föreställning som understiger en timme i spellängd. Och jag hade gärna umgåtts i ensemblens illustar sällskap en bra stund till, den är nämligen mycket bra så länge den pågår.

Den hade kunnat göras som en vanlig typ nummerrevy med korta sketcher, men nu har man lagt in en slags ramhandling som egen en extra dimension. Den går ut på att de tre ballerinorna bara existerar i en smått förtvivlad barägares fantasi, något för vilket han går i terapi. Hans och psykologens röster hörs samtala då och då i bakgrunden för att binda ihop det hela. Lars-Johan Edström och Jessica Andersson gör rösterna.

Annars är det Emma Bäckström, Daniel Fjellborg och Martin Viklund iklädda rosa dräkter med tyllkjol som står för det hela i ett hisnande tempo på den lilla kaféscenen på Reginateatern. Alla tre är synnerligen drivna komiker som kan spela med hela kroppen. Till och med dansa en smula. Samspelet dem emellan sitter också precist och smidigt.

Deras humor och satir går mellan att kommentera dagsaktuella företeelser och en härligt absurd humor som är deras egen. Här kastas man emellan läsecirkel hos Nordiska motståndsrörelsen, undersökning om den fatala konsekvensen av att män skriver så fult och en rolig pastisch på "Sound of Music".

Även i det lilla sitter komiken fint. Martin Viklund behöver inte ens klä ut sig för att verkligen bli en trakasserad igelkott, man tror honom direkt. Nationalklenoden Carl von Linné får sina fiskar varma liksom parodier på "Hunger games" - Emma Bäckström och Daniel Fjellborg sätter Katniss och Petah snyggt - och "Pinocchio" där en dalahäst vill bli levande han också.

Ett roligt och träffsäkert spår är också när man häcklar spelindustrin för sin dåliga kvinnosyn. "Fifa", "Zelda" "GTO" och "Super Mario" får sina rättmätiga käftsmällar.

Det är alltså inget som helst tvivel om Hela baletten är en ensemble som kan. Jag var inte riktigt förberedd på att det var så kort, men det är egentligen inte helt fel det heller. Man hinner definitivt inte tröttna och inget går på tomgång. Det är också en exklusiv känsla att i en så liten lokal ta del av detta. Missa inte nästa gång som är 28 november. Den borde också om det finns någon rättvisa ges flera gånger.