Coldspell

1/2 Med stora refränger och en mix av 70, 80, 90-tal har Kiruna/Uppsalabaserade Coldspel lyckats skapa ett signum som andas melodisk hårdrock a'la 2000-tal. Coldspell bildades 2005 och har hunnit släppa tre album. Senaste releasen "Frozen Paradise” släpptes i september och gav bandet en omedelbar förstaplacering på amerikanska NEH Records försäljningslista.

Nationalteaterns RockOrkester

Artikelbild

7/2 Det utlovas en stor dos nostalgi och en bit svensk musikhistoria med låtar som ”Livet är en fest” och ”Bängen trålar” som Nationalteatern gjorde på 70-talet. Festen fortsätter våren 2014 på konsertturné med Ulf Dageby, Nikke Ström, Håkan Nyberg, Mattias Hellberg, Håkan Svensson, Matilda Sjöberg och Ulf ”Vinyl” Stenberg. Åldersgrän 13 år

Daniel Lemma

7/2 Daniel Lemma med band återvänder till Katalin. Daniel Lemma slog igenom 2001 med musiken till filmen ”Jalla, Jalla”, särskuilt låten ”If I used to love you”. Det senaste året har Daniel turnerat flitigt med senaste skivan ”Telescope”, och nu har det blivit dags att besöka Uppsala igen. En afton av rootsmusik, rhythm & blues- och en dos gospel.

Gypsy Kings

13/2 Numera är de bosatta i Frankrike, romska Gypsy Kings. De har för länge sedan etablerat sin form av pop och folk med romska rötter och far världen runt. Det här blir enda Sverige-spelningen och ger en god chans att höra favoriter som ”Baila baila me” i levande form i en förmodligen kokande idrottshall.

Melissa Horn

16/2 Hon skulle ha varit här den 8 december men var tvungen att ställa in. Biljetterna från då gäller nu också och det finns förstås nya också. I oktober släppte Melissa Horn sitt fjärde album och i samband med det gav hon sig ut på en stor skandinavisk turné. Nu kommer hon äntligen hit med sin romantiska balladpop.

Björn G Stenberg