Obs: Denna text publicerades 22 augusti 2017.

Som konferencier under måndagkvällen den 23 oktober ska det bli en sant nöje att samtala med Majgull Axelsson, Soran Ismail, John Ajvide Lindqvist, Åsa Moberg, Malou von Sivers och Johan Svedjedal. Flera av författarna har anknytning till Uppsala.

Johan Svedjedal är litteraturprofessor vid universitetet, och aktuell med en riktig tegelstensbiografi om poeten Karin Boye, som varit student i Uppsala.

Artikelbild

| Soran Ismail har skrivit boken "Absolut svensk".

Komikern Soran Ismail med rötter i Knivsta har skrivit "Absolut svensk – en ID-handling" som handlar om uppväxten och identitetssökande.

Skräckmästaren John Ajvide Lindqvist, är aktuell med tredje delen i en trilogi: "X - den sista platsen".

Åsa Moberg kommer i dagarna ut med memoarboken "Livet", som startar det dramatiska året 1968.

Majgull Axelsson ska prata om sin roman "Mitt liv och ditt", om svenska folkhemmets upprörande behandling av "sinnesslöa".

Artikelbild

| Malou voin Sivers debuterar med romanen "Mitt hjärtas oro".

Och sist men inte minst kommer programledaren Malou von Sivers att berätta om sin debutroman, "Mitt hjärtas oro" – som bland annat utspelar sig i sekelskiftets Uppsala!

Detta är en uppställning av kloka, humoristiska, lärda och grymt skickliga författare som helt säkert kommer att skapa en spännande afton i litteratursamtalets tecken.

Artikelbild

| Johan Svedjedal har skrivit en biografi om Karin Boye.

Varmt välkomna alla litteratur- och kulturälskare. Biljetter kan köpas från 26 september. Bokens dag kommer att hållas på Stadsteatern i Uppsala.