• tisdag 02 september 2014
U21. Sarfo och Runnemo målskyttar mot Öste... Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Teknikproblem störde Melodifestivalen

Grafik som inte fungerade, en finalist som avslöjades för tidigt, en mikrofon som inte lät i arenan och en artist som inte kunde höra musiken till sitt eget nummer. Melodifestivalens första delfinal kantades av tekniska problem.

-Jag fick en mardrömsstart. Medhörningen fungerade inte och jag fick börja om, så jag kände att jag tappade ansiktet. Jag kom in snett i numret, berättar David Lindgren, som trots bekymren lyckades genomföra sitt nummer så övertygande att han röstades vidare till final.
-Förhoppningsvis har man så hög lägstanivå att sådant här inte syns för tittarna, tillägger han.

Musiken stoppades

När Lindgren märkte att snäckan i hans öra inte fungerade ropade han till studiomannen Henric von Zweigbergk, som omedelbart stoppade musiken.

-Vi körde igen när medhörningen var tillbaka. Det handlade om kanske två sekunder. Men sedan hördes inte ljudet från hans mick ut i arenan på femton sekunder. Det påverkade varken tv-sändningen eller resultatet, säger von Zweigbergk.

Något som däremot märktes för tittarna var grafiken som inte fungerade. Programledaren Gina Dirawi tvingades presentera snabbgenomgången av bidragen två gånger. Och när tävlingen skulle avgöras förstördes spänningsmomentet av att grafiken i tv-rutan avslöjade resultatet innan programledaren hunnit göra det.

TT Spektra: Hur ska man förhindra att det misstaget upprepas nästa vecka?

-Jag vet inte. Han som klipper grafiken är jätteledsen.

Lovar bättring

Thomas Hall, evenemangschef på SVT med ansvar för Melodifestivalen, försäkrar att problemen ska vara lösta till den fortsatta schlagerturnén.

-Det står tolv personer och tittar på massa datorer i bussen. Det här kommer inte att hända igen. Det får inte hända igen, säger han.

Christer Björkman, huvudproducent för Melodifestivalen, beklagar det inträffade:

-Det är tråkigt, men så länge det inte är något som påverkar resultatet spelar det ingen roll. Om någon artist blir misskrediterad eller får fördel, det är då det blir det komplicerat.
 

Kultur & Nöje