– Hijazz som verksamhet är en vision av Celal som startade det och inget som varken jag eller Niklas (en av ägarna, reds. anm) kan eller vill fortsätta med av den anledningen att vi vill göra annat, säger ägaren Cemil Alparslan.

Efter midsommar stängs Bistro Hijazz och i lokalerna kommer en ny restaurang ta plats. Detaljerna är fortfarande hemliga, men Cemil berättar att den ska drivas parallellt med Dryck och att den öppnar i oktober.

– Trivs man på Dryck kommer man att trivas på det nya stället, säger Cemil Alparslan.

Artikelbild

| Bistro Hijazz firar tio år i år, men det blir sista året för verksamheten. Efter midsommar stängs Hijazz och en ny restaurang flyttar in i lokalen.

Samtidigt som Hijazz stänger och den nya restaurangen utvecklas tar Dryck en paus under sommaren för att göra plats för en slags sommarklubb, berättar Cemil Alparslan.

– Det blir en stor sommarkrog med grill och häng. Arbetsnamnet är Sommarklubben, men mer än så har vi inte bestämt, säger han.

Celal Alparslandrev Bistro Hijazz under tio år men har fortsatt som musikbokare och konsult inom krogbranschen. Han har planer på att driva vidare något musikaliskt utanför Bistro Hijazz.

– Just nu kan jag inte säga så mycket, men planen är att göra någon typ av allkulturell verksamhet, säger CelalAlparslan som i nuläget har fokus på 10-årsjubileet för Bistro Hijazz, en slags grand final innan stängningen.

Artikelbild

| Bistro Hijazz

– Det är i mitten av april så vi planerar något lite extra, säger han.