Förra året vann Uppsalabon Ulla Beckman Sundh UNT:s snapsvisetävling. Hennes snapsvisa ”Nöjd” gav henne både ett diplom och en god lunch samt också möjligheten att få sjunga den tillsammans med alla människor i den fullsatta salen på Konserthuset vid den traditionsenliga sillunchen sista april.

Tävlingen ”Årets Uppsala-snapsvisa” genomförs nu för fjärde året i rad.

– När vi nu genomför det här igen blir det fjärde gången gillt. Och vid det här laget får det väl anses som en tradition? säger Jens Pettersson, onlinechef på UNT som i egenskap av nöjesredaktör drog i gång tävlingen 2014.

Hur gör man då för att vara med och tävla i årets upplaga? Det hela är mycket enkelt. Skriv en text till en melodi som är känd för allmänheten. Och se till att ordet Uppsala finns med i texten. Läsarnas inskickade bidrag kommer sedan att bedömas av en jury som är väl bevandrad i ämnet. Vinnarens bidrag presenteras sedan vid den numera traditionsenliga sillunchen på Konserthuset 30 april.

Skriv ned din text samt vilken melodi den är skriven för och skicka in den till UNT på snapsvisa@unt.se eller till Jens Pettersson, Kulturredaktionen UNT, Box 36, 75103 Uppsala. Märk ­kuvertet ”Snapsvisa”. Bidraget måste ha kommit in ­senast 17 april.

Du som är skrivsugen kanske undrar över vad du kan vinna i tävlingen? Förutom den stora äran får man även två biljetter till sillunchen på Konserthuset 30 april. Men det kanske allra roligaste är att vinnaren får höra sitt alster sjungas av sillunchens alla gäster i Konserthuset på Uppsalas mesta högtidsdag.