För en utomstående kan Melodifestivalen ge ett Kafkaartat intryck.

Först blev I mina drömmar utvald att delta i en av Webbjokerns deltävlingar. Där vann den och gick till final, vilket resulterade i ytterligare vinst.

I dag, lördag, väntar därför den tredje av Melodifestivalens delfinaler.

Artikelbild

| Artisten Sara Li och Björn Ranelid.

– Ja, det är en lång resa. Hittills har den bara varit jätterolig, men nu börjar det bli nervöst. Sedan vi vann i Webbjokern i november har det bara varit väntan. Det är nu det börjar på riktigt, säger Thomas Cars, som skrivit musiken till låten.

På andra sidan krönet hägrar den svenska finalen, och i horisonten Eurovision song contest. Alla etapper på resan inräknade så är Thomas Cars och textförfattaren Nanna Sveindsdottir faktiskt halvvägs där.

– Ha, ha. Jo, men det är lång väg kvar. Vi har ett oerhört tufft startfält, med Andreas Johnson, Molly Sandén och ett nytt pojkband, Yo ungblood, som Fredrik Kempe tagit fram. Men alla deltävlingar har tuffa startfält i år.

Samtidigt, poängterar han: det här är tävlingen där allt kan hända.

Artikelbild

Roger berglund, UNT-red

– Det har ju varit några skrällar. Senast gick ju David Lindgren, en rätt okänd musikalartist vidare. Det är verkligen tittarna som röstar, vilket gör det spännande. Vi har absolut en chans.

Låten I mina drömmar beskiver han som ”en klassisk schlagerballad”, som är ”lätt att ta till sig”.

– Maria BenHajji kommer dessutom att lyfta den ytterligare. Hon är en fantastisk sångerska. Det roligaste med allt det här är att få se henne framföra låten.

Själv är Thomas Cars nöjd med att befinna sig i skuggan.

– Det här är ju en melodifestival, så egentligen är det ju melodierna som tävlar. Men personligen tycker jag att det är skönt att få sitta i greenroom och vinka. Visst är det fokus på artisterna, men det tycker jag att det ska vara.