Inom kategorin Advertising, online video clips, fick Populate guld för den virala webbfilmen ”Traveur – we run free”. Uppdragsgivare var Street Media 7 i samarbete Interactive Institute i Kista. Syftet med filmen var att lansera en smartphone-applikation som skulle hjälpa Parkourutövare världen över att göra akrobatiska tricks.
- Det känns väldigt roligt att våra produktioner uppmärksammas, säger Peter Mattsson i ett pressmeddelande. Han är regissör på Populate och står bakom filmerna.

Men det var inte nog. Silver i kategorin Sales Promotions, Products, för Delaval International, världens största producent av mjölksystem och utrustning, stod också på listan.
- Detta är ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning och mot vår vision, som är att rankas som ett av världens mest kreativa digitala produktionsbolag, säger Peter Mattsson.

World Media Festival stiftades år 2000 och är en global tävling för modern media. Festivalen vill belöna utmärkta och kreativa lösningar inom företagsfilm, television och webb.