Röstningen är öppen till och med torsdag 7 februari och vinnaren presenteras 9 februari.

I januari råder normalt stiltje i kulturlivet. Så icke i Uppsala detta år! Tre kulturaktörer har utmärkt sig särskilt, och de nomineras härmed till Månadens kulturprofil för januari.

De nominerade är:

Artikelbild

| Tomas Järliden museichef på Bror Hjorths hus.

Maria Björk, kultursekreterare, Uppsala stadsbibliotek
Utöver att i höstas ha utvecklat bland annat det nya projektet Uppsala läser samt en serie presentationer av nyutgiven litteratur från Uppsala, har Maria Björk bidragit till ett spännande program för Författarfredag på stadsbiblioteket. I januari kom Karolina Ramqvist, och under våren kommer Uppsala att gästas av Göran Rosenberg, Monika Fagerholm och Nina Björk.

Jonas Curling, Welcome Uppsala/Svandammshallarna
Katalins tidigare artistbokare är inte bara en av personerna bakom Uppsalas nya, lovande konsertlokal Svandammarna som hade premiär i januari. Han är dessutom att tacka för de goda januarinyheterna att storstjärnor som Patti Smith och Lucinda Williams kommer att gästa Uppsala i vår.

Tomas Järliden, museichef, Bror Hjorths Hus
Efter att ha satt besöksrekord under 2012 öppnar Bror Hjorths Hus det nya året starkt med en lysande utställning av Andreas Eriksson. Vi har också att se fram emot en utställning med illustratören Stina Wirsén i mars. Bror Hjorths Hus inger helt enkelt förtröstan om samtidskonstens annars inte alltför ljusa ställning i Uppsala.