Om vokalensemblen råkar vara The Real Group så vet man i förväg att man kommer att möta en vokalt och koreografiskt sammansvetsad grupp, om än med hjälp av mikrofon/mixerteknik, trumsequenser och ljussättning. Gruppen har trots många medlemsbyten kvar en mycket homogen i klang.

Gruppens respektlösa behandling av såväl publik som musik är väldigt uppfriskande och skapar god stämning. De fem sångare fårstundtals en vokalt orkestral klang, såsom i en låt mot slutet, ”Hurry down the chimney tonight”, en ohöljd flört med tomten i bästa big band-stil.

Sista sången före paus, G Michaels” Freedom!”, fick också rejält tryck i både rytm och sång, medan första sången efter paus, A Edenroths ”The world for Christmas”, sjöngs 4-stämmigt i lågmäld och tät harmonisering. Mycket vackert. Adams Julsång ”O helga natt..” tyranniserade oss i enbart avbrutna förspel ett par gånger innan vi till sist fick höra en snabbversion med de ”bästa bitarna” där basen Anders Jalkéus ”briljerade” som tenor. Detta upprepades i B Sjöberg-sången ”Vår tenor” där han visade häpnadsväckande röstomfång. Snyggt och roligt!

Alla fem visade upp sig i elegant helt vokal version av Swe-Danes klassikern Scandinavian shuffle samt i en rolig trallåt i 5-takt(!) med passande namnet Julfemman.

Med en sanslöst rolig koreografisk och ljudmässig kombinationsversion av sentida klassikern ”Stockholm style” fick denna julkonsert en passande final, förstärkt av två extranummer, vokalfantasi över ”Staffan stalledräng” och ett förtjusande flertonartsarrangemang av klassikern ”Stilla natt”. Se det var en riktig julsaga!