Publicerad: 2012-04-05 10:55, senaste uppdaterad: 2012-04-05 11:04
Läs upp

Ai Weiweis kameror släckta

Ai Weiwei har stängt av de fyra kamerorna i sin ateljé på order från kinesiska myndigheter. Den kontroversielle konstnären satte upp livekamerorna i veckan.

Ai Weiwei har stängt av de fyra kamerorna i sin ateljé på order från kinesiska myndigheter. Den kontroversielle konstnären satte upp livekamerorna i början av veckan som ett kontring på myndigheternas ständiga övervakning av honom sedan hans fängelsevistelse förra året.

Bilderna lades ut på en särskild webbadress men sedan onsdagseftermiddagen är de alltså släckta. Ai Weiwei säger till BBC att han inte fått någon konkret förklaring till varför.

-Jag har inte ens en förklaring till varför de spärrade in mig i 81 dagar. Det är aldrig någon tydlig, rationell diskussion.

Ai Weiwei fängslades förra våren, en åtgärd som enligt myndigheterna inte var politisk utan handlade om misstänkt skattefusk. Sedan han släpptes måste han hålla sig i Peking och övervakas ständigt.

Av: TT Spektra

film
film
En ung receptionist lever i ett destruktivt förhållande och blir attackerad på jobbet. I "A touch of sin" skildras hur några hårt pressade individer, på botten i det snabbt förändrade Kina, tar till våld. Bild: Folkets Bio
Foto: Folkets BioI "A touch of sin" skildras några hårt pressade individer.

Röda Kina i svart skildring

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

veckans album

Fler musikreccensioner hittar du här

 


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »