Publicerad: 2012-04-14 09:08, senaste uppdaterad: 2012-04-16 09:04
Läs upp
Från showen.
Foto: Märta Thisner
Laddar...

Hårdsminkad show avslutar Tupp

En dansföreställning uppbyggd som en rockshow avslutar teaterfestivalen Tupp i Uppsala sent på lördagskvällen. Publiken ska praktiskt taget blåsas baklänges i stolarna under showen Beauty and the Beast.

–Man ska inte vara rädd för blod och svett, höga ljud eller starka ord. Vi är sminkade som black metallband och har ett annat tilltal till publiken än man är van vid i dansföreställningar, säger Amanda Apetrea.

Tillsammans med Halla Ólafsdottír gör hon Beauty and the Beast på Uppsala stadsteater till musik av artister som Rage Against the Machine och Robbie Williams.

Som en urladdning från högljutt, vilt och agressivt till finalens jubel, en föreställning med otaliga referenser till sex, våld och förtryck , beskrev en recensent showen efter framförande på Moderna Dansteatern i Stockholm i höstas.

–Vi använder både kropp och röst. Vi är ett band som gör come back. Allt är glittrigt och för mycket. Folk blir blåsta baklänges i sina stolar! Men det handlar om kärlek. Vi jobbar alltid med kärlek, säger Amanda Apetrea.

Hon och Halla Òlafsdottìr är utbildade dansare och koreografer vid Balettakadedmien och Danshögskolan i Stockholm. Med på scenen finns också skådespelaren Lisen Rosell.

–Hon är vår ”special guest” och gör ett aggressivt hårdrocksnummer. Och så har vi ett förband med lokal anknytning, Siri Hjorton. Både hon och jag är från Uppsala. Och jag, Lisen och Siri tillhör ÖFA-kolletivet, säger Amanda Apetrea.

Beauty and the Beast tar ungefär en timme. Men kvällen är inte över för det. Direkt i anslutning till föreställningen är det Tuppslutfest i Uppsala Stadsteater så länge krafterna hos scenkonstnärer och publik räcker

Av: Lena Köster lena.koster@unt.se

film
film
En ung receptionist lever i ett destruktivt förhållande och blir attackerad på jobbet. I "A touch of sin" skildras hur några hårt pressade individer, på botten i det snabbt förändrade Kina, tar till våld. Bild: Folkets Bio
Foto: Folkets BioI "A touch of sin" skildras några hårt pressade individer.

Röda Kina i svart skildring

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

veckans album

Fler musikreccensioner hittar du här

 


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »