Uppsalabo vann en plats i show på Globen

En tävling i radio gav Rebecka Kronberg från Uppsala chansen att sjunga inför en storpublik, som duettpartner till Markoolio.

Rebecka Kronberg från Uppsala gör sig redo för Globen i december.

Rebecka Kronberg från Uppsala gör sig redo för Globen i december.

Foto: Privat/ TT Bild

Musik2019-11-08 16:55

Tävlingen i radioprogrammet Rix Morronzoo gick ut på att hugade sångare skickade in mobilfilmer på sig själva när de sjöng. Ett finalfält togs fram och på fredagsmorgonen korades vinnaren  –  en glad Rebecka Kronberg, som ringdes upp från radiostudion av Markoolio själv. 

Rebecka Kronberg ska nu "ersätta" Linda Bengtzing i duetten "Värsta schlagern" när Markoolio sätter upp sin nya show "Återkomsten" i Globen. 

– Det är helt sjukt roligt! Men formatet är lite ogreppbart, det handlar ju om Sveriges största arena, säger Rebecka Kronberg.

Hon är dock ingen nybörjare, utan är musikalutbildad och har dessutom deltagit i tv-programmen "Körslaget" och "Jakten på Julia". Hon har också arbetat som sångcoach och med musikalkurser för ungdomar.

När Markoolio slog igenom på slutet av 1990-talet var Rebecka i de tidiga tonåren.

– Jag älskade hans musik då. Och jag gillade verkligen tjejerna, till exempel i låten "Millennium 2". Han var ju rolig och kändes ny, så det är mitt tonårsjag som har en relation till honom och hans musik.

Hur förbereder man sig då för att plötsligt sjunga inför en storpublik i Globen? 

– För min del blir det nog en hel del yoga, för att varva ner och samla energi. Annars gäller det att vara väl förberedd, att vara trygg med vad som är min uppgift. Men det är svårt att veta hur det kommer att kännas, jag har ju aldrig gjort något sådant här förut. Vi kommer förstås att repetera, så det känns skönt att kunna få känna på lokalen i förväg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!