Publicerad: 2012-02-22 14:55, senaste uppdaterad: 2012-02-23 15:02
Läs upp

N'Dour skadad i demonstration

Den senegalesiske popstjärnan Youssou N'Dour skadades i benet i samband med en demonstration i huvudstaden Dakar under tisdagen. N'Dour träffades av en projektil under sammandrabbningen med kravallpolis.

Den senegalesiske popstjärnan Youssou N'Dour skadades i benet i samband med en demonstration i huvudstaden Dakar under tisdagen. N'Dour träffades av en projektil under sammandrabbningen med kravallpolis, rapporterar AFP.

En talesperson för N'Dour uppger att musikern uppsökt läkare efter incidenten men att man inte vill göra någon stor sak av det inträffade.

Youssou N'Dour slog omvärlden med häpnad när han i början av året meddelade att han skulle lämna musiken för att satsa på att bli Senegals nästa president. I slutet av januari kom dock beskedet från landets författningsdomstol att han inte får kandidera. Däremot gav domstolen klartecken för president Abdoulaye Wade att kandidera för en omdiskuterad tredje mandatperiod.

N'Dour har ibland kallats för Afrikas mest kända musiker. I Europa fick han sitt absoluta genombrott med duetten "7 seconds" tillsammans med Neneh Cherry 1994.

Av: TT Spektra

veckans album

Fler musikreccensioner hittar du här

Vad vill du ha för snacks till bion?
Vem blir kvartalets kulturprofil? Från vänster: Owe Törnqvist, Negar Naseh, Ellie Flemström, Lasse Berg och rapparen Johan "Organismen" Hellqvist. Bild: Montage
Foto: MontageOwe Thörnqvist, NegarNaseh, Elli Flemström, Lasse Berg, Organismen.

Vem blir kvartalets kulturprofil?

Vem tycker du är kvartalets kulturprofil?

 


 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »