Publicerad: 2013-02-01 08:55, senaste uppdaterad: 2013-09-06 11:09
Läs upp
Laddar...

Vem blir månadens kulturprofil?

JANUARI. Uppsala stadsbibliotek, Svandammshallarna och Bror Hjorths Hus är nominerade till UNT Kulturs utmärkelse Månadens kulturprofil. Var med och rösta!

MÅNADENS KULTURPROFIL

Läsarna korar en vinnare på unt.se

I oktober började UNT Kultur med utmärkelsen månadens kulturprofil. Den delas ut till personer som särskilt bidrar till ett rikt och levande kulturliv i Uppsala och Uppland. Kulturredaktionen nominerar tre kulturaktörer och läsarna röstar fram en vinnare på unt.se/kultur. För oktober månad blev det Klaus Pontvik och Stefan Löfvenius som kammade hem utmärkelsen genom arbetet med Uppsala gitarrfestival. Vem blir januari månads kulturprofil? Var med och rösta!Röstningen är öppen till och med torsdag 7 februari och vinnaren presenteras 9 februari.

I januari råder normalt stiltje i kulturlivet. Så icke i Uppsala detta år! Tre kulturaktörer har utmärkt sig särskilt, och de nomineras härmed till Månadens kulturprofil för januari.

De nominerade är:

Maria Björk, kultursekreterare, Uppsala stadsbibliotek
Utöver att i höstas ha utvecklat bland annat det nya projektet Uppsala läser samt en serie presentationer av nyutgiven litteratur från Uppsala, har Maria Björk bidragit till ett spännande program för Författarfredag på stadsbiblioteket. I januari kom Karolina Ramqvist, och under våren kommer Uppsala att gästas av Göran Rosenberg, Monika Fagerholm och Nina Björk.

Jonas Curling, Welcome Uppsala/Svandammshallarna
Katalins tidigare artistbokare är inte bara en av personerna bakom Uppsalas nya, lovande konsertlokal Svandammarna som hade premiär i januari. Han är dessutom att tacka för de goda januarinyheterna att storstjärnor som Patti Smith och Lucinda Williams kommer att gästa Uppsala i vår.

Tomas Järliden, museichef, Bror Hjorths Hus
Efter att ha satt besöksrekord under 2012 öppnar Bror Hjorths Hus det nya året starkt med en lysande utställning av Andreas Eriksson. Vi har också att se fram emot en utställning med illustratören Stina Wirsén i mars. Bror Hjorths Hus inger helt enkelt förtröstan om samtidskonstens annars inte alltför ljusa ställning i Uppsala.

Av: UNT kultur@unt.se

Vem är Månadens kulturprofil?
film
film
En ung receptionist lever i ett destruktivt förhållande och blir attackerad på jobbet. I "A touch of sin" skildras hur några hårt pressade individer, på botten i det snabbt förändrade Kina, tar till våld. Bild: Folkets Bio
Foto: Folkets BioI "A touch of sin" skildras några hårt pressade individer.

Röda Kina i svart skildring

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

veckans album

Fler musikreccensioner hittar du här

 


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »