Publicerad: 2012-04-03 11:39, senaste uppdaterad: 2012-04-05 11:04
Läs upp

Weiwei övervakar sig själv

Ai Weiwei har satt upp webbkameror i sitt hem som ska övervaka honom dygnet runt och sända ut bilderna på Internet. Åtgärden är konstnärens svar på att han ständigt övervakas av de kinesiska myndigheterna. (TT Spektra)

Ai Weiwei har satt upp fyra webbkameror i sitt eget hem som ska övervaka honom dygnet runt och sända ut bilderna på Internet. Åtgärden är den kontroversielle konstnärens svar på att han alltsedan fjolårets fängelsevistelse ständigt övervakas av de kinesiska myndigheterna, skriver AFP.

-Jag tänkte, varför sätter inte jag upp lite kameror så att människor kan se allt jag gör. Jag kan göra det och så hoppas jag att den andra parten (myndigheterna) också visar lite transparens, säger han till nyhetsbyrån AFP.

Bilderna lägger han ut på webbadressen http://weiweicam.com.

Ai Weiwei greps i april förra året på oklara grunder men släpptes i juni. Kort därefter blev han ålagd att betala drygt 15 miljoner kronor i böter och kvarskatt av de kinesiska skattemyndigheterna. Ai Weiwei har hela tiden nekat till bott och överklagade beslutet. I förra veckan kom beskedet att hans överklagan till skattemyndigheten avslås.

Av: TT Spektra

film
film
En ung receptionist lever i ett destruktivt förhållande och blir attackerad på jobbet. I "A touch of sin" skildras hur några hårt pressade individer, på botten i det snabbt förändrade Kina, tar till våld. Bild: Folkets Bio
Foto: Folkets BioI "A touch of sin" skildras några hårt pressade individer.

Röda Kina i svart skildring

På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.  Bild: Model house
Foto: Model house På tisdagen uppträder J.E.M i Gimo. Därifrån kommer bandmedlemmen Elli Flemström.

Musikveckans artister klara

veckans album

Fler musikreccensioner hittar du här

 


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »