MIN DRÖMSÖNDAG

MorgonJag är en nattmänniska och gillar att sova lite längre. Så om jag får bestämma så vaknar jag kring nio och börjar som alltid dagen med havregrynsgröt och hemgjord, rårörd lingonsylt. Kring halv elva mjukstartas dagen med en cykelutflykt med familjen. Vi går på ett museum eller en utställning.

LunchSedan blir det lunch hemma kring halv två. Jag gillar enkel och nylagad mat och gör en ugnsbakad torsk med pepparrot, räkor och färskpotatis. Och lite morötter till. Gärna en liten fruktdessert efteråt.

EftermiddagenJag har en dröm och det är att få ta en 45-minuters eftermiddagslur, så kring halv tre gör jag det. Jag saknar det sedan min son var liten. Kring halv fyra kör jag ett träningspass ett par timmar, helst längdskidor om det är vinter. Sedan duschar jag och börjar förbereda middagen.

MiddagVi sätter oss vid ett fint dukat bord och äter bra mat och har en social samvaro med familj och vänner. Det blir avokadohalva med crème fraiche och löjrom till förrätt, till varmrätt en bra kyckling – jag gillar bra råvaror – som grillats i ugn och en god sallad till. Som dessert blir det mango som skurits i bitar och blandats med lite ingefära. Eftersom jag är sportnörd vill jag efter middagen se på Sportspegeln på SVT play och efter det tar jag och min fru en promenad.

På kvällenJag har svårt för att lägga mig före klockan ett och antingen så läser jag en bok eller så jobbar jag igenom några saker. Om jag läser en bok så blir det en biografi om någon intressant entreprenör, kanske Richard Branson.

Berättat för