I UNT:s stora söndagsintervju berättar underhållaren Jacke Sjödin om den allra första dagsversen som han fick publicerad i UNT år 1992.

– Åh, vad glad jag blev. Det kändes fantastiskt att se den publicerad i tidningen, illustrerad och allt. Dessutom var den rätt bra, säger Jacke Sjödin.

Ett par år tidigare hade han lämnat hemstaden Sollefteå för att studera vid Uppsala universitet. Det som också lockade med studentstaden var den långa spextraditionen, där Jackes stora förebild Tage Danielsson inlett sin karriär. En månad efter flytten sökte han upp spexensemblen på Norrlands nation för att erbjuda sina tjänster. Mötet blev en stor besvikelse.

Artikelbild

| Tage är förebilden. Jacke Sjödins stora förebild är Tage Danielsson. Här sitter han med det vältummade samlingsverket "Tage Danielssons paket" i sminklogen på Reginateatern.

– Jag berättade vad jag gjort uppe i Sollefteå, men de var inte intresserade. Jag blev häpen och lite ledsen, jag trodde att de skulle ta emot mig med öppna armar, säger Jacke Sjödin i intervjun där han också berättar varför han är kluven till att vara folkkär, om saknaden efter vännen Lasse Eriksson och om Siriusfilmerna som gjort succé på Facebook.