Guldkajan – Oh my God!

Anne Landing, en av delägarna, strålar och gör tummarna upp samtidigt som resten av gänget jublar.

– I år firar vi femårsjubileum!

Artikelbild

| Femte året i rad. Anne Landing, en av delägarna, strålar.

För femte året i rad går Guldkajepriset Årets kafé till Güntherska Hovkonditori och Schweizeri.

Guldkajandiplomen hänger i rad på kaféväggen men det finns plats för ett till.

I bageriet rullas semlor. Av en deg gjord på tio liter mjölk ska det bli omkring 500 semmelbullar.

är bagarpraktikant från Kristianstad.

– Det visar att jag valt rätt praktikplats att vara på, säger hon.

Güntherska drivs av familjen Landing. Mamma, pappa, två döttrar och två söner.

Johan Landing är produktionschef i bageriet.

– Det är fantastiskt, jättekul att vinna det här priset. Jag brinner verkligen för bra grejer. Jag skulle aldrig jobba här om vi använde halvfabrikat, det ska vara bra råvaror annars är det inte kul, säger han.

VIktoria Landing arbetar som alltiallo på kaféet. Hon har arbetat där sedan hon var 14; i dag är hon 23 år.

– Jag kommer alltid tillbaka hit, hela tiden. Om jag inte skulle jobba här? Ja, då skulle jag hålla på mer med taiboxning och musik.