Guldkajan – Fantastisk, jättekul, säger en glad Martin Andersson, koncernkökschef på Frenchi och Svenssons Krogar, när UNT anländer med diplom och gratulationer till att ha blivit årets uteservering.

– Vi ligger ju väldigt centralt, vi erbjuder variation. Framsidan är livlig. Där kan gästerna njuta av torglivet och pulsen. Baksidan är lummigare och lugnare. Vilken sida man väljer beror på vad man vill ha, säger Sebastian Schardl, koncerndriftchef.

Menyn är lite lättare och mer hälsosam än tidigare, enligt kökschefen,

Artikelbild

– Vi har en nyare asiatisk touche, lite fräschare och modernare, säger Martin Andersson.

De hoppas på att få folk att gå ut fler vardagar i veckan och på att även människor utifrån ska hitta till Uppsala och Frenchi.

– Vi jobbade extremt hårt inför öppningen den 28 maj, planeringen var enorm. Nu ska vi utveckla verksamheten och jobba vidare. Möbleringen kanske kan bli ännu mer tilltalande, säger Sebastian Schardl.