4 port

Tid: 30 min

400 g haricots verts, eller annan grönsak

2 salladslökar/en knipplök

150 g blandad sallad

1 msk olivolja

½ msk röd balsamvinäger

400 g kantareller eller annan svamp

1 vitlöksklyfta

1 knippe persilja

6 skivor surdegsbröd

1 dl majonnäs

2 msk vatten

några droppar tryffelolja

1-2 dl parmesan eller annan god riven ost.

Smör till stekning

Salt och peppar

1. Koka haricots verts mjuka i välsaltat vatten. Slå av vattnet och spola kallt. Finstrimla löken. Lägg i skål tillsammans med salladen. Häll på olivolja och rödvinsvinäger. Smaka av med salt och peppar.

2. Dela kantarellerna i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och en hel skalad vitlöksklyfta. Stek kantarellerna tills de får färg. Hacka persiljan. Blanda ner mot slutet. Salta och peppra. Häll av på ett fat och torka ur pannan med fuktat hushållspapper.

3. Tärna brödskivorna. Lägg i en ny klick smör i pannan. Stek brödet krispigt. Salta.

4. Rör samman majonnäs, vatten och tryffelolja.

5. Blanda samman alla ingredienser i salladen, ringla över majonnäsen och strö över parmesan.