Ett av borden har fyllts till bredden av semlor och "finkaffe", som de själva uttrycker det. Personalen på Dryck firar stort när de för andra året i rad får ta emot Guldkajan för Årets krog 2015.

– Jag är imponerad över den ansträngning vi har gjort, vi har höjt oss och inte fallit tillbaka i säkra kort. Att få kvitto på det är en enormt bra känsla, säger krögaren Cemil Alparslan, en av ägarna.

– Den bästa bedriften är att gästerna kommer tillbaka, säger sommelieren Sandra Lozano.

Artikelbild

| Andra året i rad för Dryck. Tor Thyberg (kökschef), Sandra Lozano (sommelier), Niklas Engemar (krögare/ägare), Cemil Alparslan (krögare/ägare) och Håkan Apler ("spirituell ledare") jublar över utmärkelsen Årets krog.

Drycks koncept är att laga mat utifrån just drycken och menyn byts ut regelbundet. Cemil Alparslan berättar att de alltid har minst fyra sittplatser som är fria varje kväll.

– Om vi inte är fullbokade så blir det en rörelse, en annan ruljans, säger han.

Lokalen på runt 28 kvadratmeter ger en intim känsla för besökarna.

– Det är så pass litet att till och med gästerna får kontakt med varandra, berättar Håkan Apler, "spirituell ledare" på Dryck. De senaste åren tycker han sig ha sett ett ökat intresse för mat och dryck bland Uppsalaborna.

Artikelbild

| Krogen Dryck i gamla stationshuset i Uppsala.

– Folk sitter här med sina telefoner, fotar sin mat och kommunicerar med andra om vad de äter, säger Håkan Apler.

Och mer mat i Uppsala blir det. Utöver att fortsätta driva Dryck startar ägarna Cemil Alparslan och Niklas Engemar även en ny restaurang i lokalen bredvid, i det som i dag är Bistro Hijazz. Cemil Alparslan är förväntansfull.

– Jag sa förra året att vi skulle bli bättre. Framtiden kommer bara bli roligare. Enormt rolig faktiskt.

LÄS MER: Här är alla 2015 års vinnare.