Kycklingempanadas (till picknick)

4 port (8 piroger) Tid: 40 min.

1 gul lök

3 vitlöksklyftor1 chili500 g kycklingfärs1 msk malen spiskummin½ tsk kanel½ tsk malen koriander1 msk oregano400 g krossade tomater150 g riven ost1 rulle färdig pizzadeg, 600 g1 äggSalt, peppar och socker1 msk hel spiskummin (kan uteslutas)Olja eller smör till stekning

1 Sätt ugnen på 225 grader.

2 Finhacka lök, vitlök och chili. Hetta upp en stor stekpanna med olja eller smör. Stek kycklingfärsen tills den fått färg. Tillsätt lök, vitlök, chili och kryddor och fräs ytterligare några minuter. Slå över krossade tomater och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.

3 Rulla ut degen och dela i åtta fyrkanter. Vispa upp ägget med en gaffel. Fördela fyllning på varje kvadrat, pensla med ägg runt om och vik över hörnet så det bildas en trekant. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med ägg och strö över hel spiskummin.

4 Baka ca 15 minuter eller tills pirogerna fått fin färg.