4 port

Tid: 40 min

Ingredienser:

Artikelbild

| Auberginerna bakas i smör, vitlök och misopasta vilket ger dem en härlig, mustig smak.

600 g jordärtskockor

2 dl mjölk

2 dl grädde

Citronsaft

2 stora auberginer

50 g smör

1 vitlöksklyfta

3 msk misopasta

200 g skogschampinjoner

200 g grönkål

1 msk sesamfrö

Några droppar sesamolja

Salt och peppar

Smör till stekning

Gör så här:

1. Skala jordärtskockorna, skär i mindre bitar och koka mjuka i mjölk och grädde. Sila därefter av spadet, men spara det. Mixa skockorna slätt med mixerstav. Späd försiktigt med kokspadet till önskad konsistens. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Håll varmt under lock.

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Skär auberginerna i avlånga klyftor. Smält smöret. Riv ner vitlöksklyftan i smöret och blanda ner misopastan. Lägg i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Pensla över misosmöret. Låt baka ca 15 min eller tills de fått fin färg.

4. Skär skogschampinjonerna i mindre bitar. Hacka grönkålen grovt. Hetta upp en stor stekpanna med smör/olja. Stek svampen tills den fått fin färg. Tillsätt grönkålen och fräs vidare i några minuter. Blanda ner sesamfröna. Smaka av med soja och några droppar sesamolja.

5. Servera auberginerna tillsammans med jordärtskockspurén och den sesamkryddade kålen och svampen.