Ryggbiff med "kimchi fries" och srirachamajonnäs.

4 port

Tid 1 h

Artikelbild

6 bakpotatisar

2 sötpotatisar

2 dl kimchi

2 salladslökar

2 dl majonnäs

3 msk srirachasås

600 g ryggbiff, skuren i skivor

Sesamolja

3 msk sesamfrön

1 kruka koriander

Salt och peppar

Olja och smör till stekning

1.Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär potatis och sötpotatis i avlånga, rätt tjocka pommes. Blanda potatis med olja, salt och peppar. Låt baka i ugn ca 20 min. Blanda därefter sötpotatis med olja, salt och peppar och lägg in tillsammans med potatisen. Låt steka ytterligare 20 min, eller tills båda är mjuka.

2.Finhacka salladslöken. Blanda samman majonnäsen med srirachasåsen.

3.Hetta upp två stekpannor med matolja till hög temperatur. Salta och peppra ryggbiffarna och stek i några minuter på varje sida. Lägg i en klick smör mot slutet och droppa över sesamolja. Lägg på en varm tallrik och låt vila ca 10 min.

4.Rosta sesamfröna i torr stekpanna tills de fått lite färg. Strö sedan över biffarna.

5.Skär ryggbiffen i sneda skivor. Blanda de rostade potatisarna med kimchi, salladslök och koriander. Servera tillsammans med ryggbiffen och srirachamajonnäsen.

Recept & foto: Sandra Gunnarsson