Kycklingfilé med polenta och rostad majssallad smaksatt med soja

4 port

Tid: 40 min

Artikelbild

Ingredienser:

7 ½ dl vatten

1 kyckling-/grönsaksbuljongtärning

1 ½ dl polenta

50 g smör

2 dl riven parmesan

2 majskolvar

2 msk olivolja

1 ask ärtskott

100 g bladspenat

2 tsk soja

4 kycklingfiléer

Salt och peppar

Olivolja/smör till stekning

Gör så här:

1. Koka upp vatten och buljong. Rör ner polentan under konstant vispning. Låt puttra på medelvärme ca 10 min, eller tills polentan tjocknat något. Vid servering: värm upp, späd ev. med vatten om för tjockt, rör ner smör och parmesan.

2. Rätt ugnen på 225 grader. Lägg majskolvarna i ugnsfast form. Gnid in med olja/smör, salta och peppra. Rosta tills de fått fin färg.

3. Sänk ugnsvärmen till 125 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek i olja och smör tills de fått fin färg på båda sidor. Lägg i ugnsfast form, låta baka ca 30 min.

4. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Skär ärtskotten i mindre bitar. Stek ärtskott och spenat lätt. Blanda ner majs, smaka av med soja.

5. Skär kycklingfiléerna i skivor, servera tillsammans med polentan och majssalladen.

Recept & foto: Sandra Gunnarsson