Publicerad: 2006-02-21 07:48, senaste uppdaterad: 2010-03-03 07:03
Läs upp

Herdepaj

4 portioner
4 hg nötfärs (eller lamm som är närmare ursprunget shepherds pie)
1 lök
1 buljongtärning
2 dl vatten
2 tsk vetemjöl
1 kg potatis
ca 2 dl mjölk
lite salt
minst 1 dl riven ost
Läs mer: -Dagens rätt
Koka potatis och gör mos. Fräs hackad lök och färs, strö över mjöl, smulad buljongtärning, späd med vatten och sjud lite. Lägg färsen i ugnsform, täck med mos och överst riven ost. Grädda i 225 grader cirka 15 min.
Färsröran kan toppas med svamp, grytgrönsaker, fetaost, oliver eller annat efter tillgång och lust. Färsen kan ersättas av motsvarande mängd överbliven köttgryta.


Liselotte Forslin startar påskbrunchen med mangomimosa.  Bild: Patrik Lundin
Foto: Patrik LundinLiselotte Forslin startar påskbrunchen med mangomimosa.

Satsa på en smarrig påskbrunch

mat & dryck
MAT & DRYCK
mat & dryck
Jan Wandeby gillar att laga mängder av mat för stora sällskap.  Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas LundinJan Wandeby gillar att laga mängder av mat för stora sällskap.

Avkoppling för mångsysslaren

Vad har du helst på våfflan?
mat & dryck
fettisdagen
Ska du äta semla i dag?
mat & dryck
Använder du margarin eller äkta smör?
24UNT KOCKKAMPEN
Frida har två receptvarianter på chiapudding, ett med proteinoulver och ett utan.
Bild: Emma Eriksson
Foto: Emma ErikssonFrida har två receptvarianter på chiapudding, ett med proteinoulver och ett utan.

Frida Harjus recept för vältränade

3030635_preview.jpg?1394262429345_

24UNT: Tack för maten

Martin Andersson lagar kalvfrikadeller hemma hos Sofie Skaränger.

Här hittar du recepten till Tack för maten


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »