Publicerad: 2012-04-27 13:20, senaste uppdaterad: 2012-04-27 13:04
Läs upp

Karins cheesecake med fetaost och tomat

8 portioner.

Sätt ugnen på 175 grader. Krossa eller mixa 15 digestivekex fint. Smält 75 g smör och blanda med smulorna.
Tryck ut blandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och grädda i mitten av ugnen i ungefär 7 minuter.

Vispa ihop 500 g Kesella kvarg och 2 ägg till en slät kräm. Finhacka 5 soltorkade tomater i olja, blanda i dem samt salt och peppar. Smula 150 g fetaost och fördela på botten innan du häller över Kesella-blandningen.
Grädda ytterligare 30 min.

Skär 250 g körsbärstomater i halvor och blanda försiktigt med basilikablad från en kruka. Lägg i en hög på cheesecaken och servera sedan som förrätt eller vegetarisk rätt på buffébordet.



Dagens Recept

Varje dag tipsar vi om ett nytt recept:  Snabb Indisk lammgryta


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »