Publicerad: 2009-06-03 09:59, senaste uppdaterad: 2010-02-20 17:02
Läs upp
Laddar...

Lax i foliepaket

800 g fin laxfilé eller annan fisk, till ­exempel kummel, ­röding eller långa
1 stor eller 2 mindre morötter
1/2 rotselleri
1 mellanstor purjolök
1 lime, skalet och ­saften
8 msk smör
salt och vitpeppar



Var och en får ett litet paket på tallriken, missa inte minen på gästerna när de öppnar och ­känner den underbara doften. Går även bra att göra med andra sorters fiskar.

1. Skär morötterna, sellerin och purjon i tunna stavar.
2. Lägg upp 4 folieark cirka 30x30 cm och lägg grönsakerna därpå. Lägg på fiskfiléerna och pressa över lime. Strö över limeskal, salt, peppar och smör.
3. Vik ihop paketen noga och lägg dem på grillen. På cirka 10—15 minuter är de klara.

Servera genast med ­nykokt potatis och ett gott bröd.
Tonfisk på grillen med ­ljummen ­potatissallad
Tänk på att inte grilla tonfisken för länge, den ska vara röd i mitten. Byt ut den röda mot grön pesto om så önskas, och det är ju ännu godare om man gör peston själv.


Liselotte Forslin startar påskbrunchen med mangomimosa.  Bild: Patrik Lundin
Foto: Patrik LundinLiselotte Forslin startar påskbrunchen med mangomimosa.

Satsa på en smarrig påskbrunch

mat & dryck
MAT & DRYCK
mat & dryck
Jan Wandeby gillar att laga mängder av mat för stora sällskap.  Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas LundinJan Wandeby gillar att laga mängder av mat för stora sällskap.

Avkoppling för mångsysslaren

Vad har du helst på våfflan?
mat & dryck
fettisdagen
Ska du äta semla i dag?
mat & dryck
Använder du margarin eller äkta smör?
24UNT KOCKKAMPEN
Frida har två receptvarianter på chiapudding, ett med proteinoulver och ett utan.
Bild: Emma Eriksson
Foto: Emma ErikssonFrida har två receptvarianter på chiapudding, ett med proteinoulver och ett utan.

Frida Harjus recept för vältränade

3030635_preview.jpg?1394262429345_

24UNT: Tack för maten

Martin Andersson lagar kalvfrikadeller hemma hos Sofie Skaränger.

Här hittar du recepten till Tack för maten


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »