Alla Finnairs avgångar inställda från Arlanda

Markservicen på Helsingfors flygplats påverkas av en strejk som innebär inställda flyg. Alla Finnairs flygningar mellan Helsingfors och Arlanda ställs in på måndagen.

Arlanda2019-11-25 07:58

De finska postanställdas fackförbund Pau har gått ut i strejk och fackföreningar inom flera andra branscher strejkar i solidaritet. Bland annat påverkas färjetrafiken, livsmedelstransporter och flygtrafiken. 

I Sverige påverkas resenärer som tänkt flyga med Finnair till Helsingfors. Många av dessa har sin slutdestination någonstans i Asien, då flygbolaget har många internationella avgångar från Helsingfors. Alla Finnairs flygningar till och från Bromma, Göteborg och Arlanda är inställda under måndagen.
– Åtta avgångar och sju ankomster till Arlanda ställs in i dag, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, som ansvarar för Arlanda flygplats. 

Förväntar ni er att resenärer som ska flyga med inställda flyg ändå kommer till flygplatsen?
– Flygbolagen brukar vara bra på att informera sina resenärer i tid så förhoppningsvis har man lyckats boka om. Men om någon kommer utan att ha ett bokat flyg får vi hjälpa till på plats, säger Åsa Öhman.

De inställda avgångarna och ankomsterna påverkar bara de som ska flyga till Helsingfors med Finnair, både SAS och Norwegian flyger som vanligt.

På Arlanda flygplats vet man inte om fler avgångar kommer att ställas in senare i veckan.
– Det är sådant som autouppdateras i vårt system, så jag vet inte hur det kan komma att bli framåt, säger Åsa Öhman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!