Kameran,som har en rörelsedetektor, har fångat rävar och massor av grävlingar på bild - björnbilden var mer oväntad.
Christer Åsén jagade vildsvin utanför Knutby vid ett par åtlar (en plats för lockbeten vid jakt) då man upptäckte björnen första gången.
Det var Christer Åséns jaktkamrat Fredrik Rajala som fick se björnen först.
- Den kom plötsligt över ena åteln, berättar Christer Åsén.
Sedan dess har den rört sig i området flera dagar.
Björnen kom ett par dagar senare till annan plats med lockbete där Christer Åsén suttit och vaktat. Det märktes av de spår den lämnade efter sig att den rotat omkring.
- Jag trodde nog inte att björnen skulle vara kvar i området, utan fick lite hicka när vi såg spåren dagen efter. Björnen hade förmodligen varit i närheten där jag befann mig under kvällen, säger Christer Åsén.
- Det visar björnen trivs i det här området, konstaterar jägaren från Knutby.

Sannolikt har medlemmarna i jaktlaget Bennebol sett den björnhanne som sedan några år tillbaka rotat sig i trakterna mellan Edsbro och sjön Vällen. Storleken på björnen och spåren efter den tyder på det.

Christer Åsén säger till UNT att det känns lite pirrigt och nu funderar han på att göra gömslet säkrare där björnen siktats. Det ligger på en bergknalle, oskyddat från ett håll.
- Lite konstigt känns det att sitta och spana efter viltsvin och inte veta vad som kan dyka upp bakom ryggen, säger han.
Jaktlaget har varit i kontakt med länsstyrelsen i Uppsala och fått rådet att säkra åtelplatsen och vara extra försiktiga om de kommer i kontakt med björnen när den äter.