Två döda i allvarlig trafikolycka

Två bilar frontalkrockade på väg 55 vid Hjulstabron på fredagen. Nu bekräftar polisen att två personer, de båda förarna, har dött i samband med olyckan.

Två personer omkom efter en kollision vid Hjulstabron i Enköping.

Två personer omkom efter en kollision vid Hjulstabron i Enköping.

Foto: Anders Jagemo

Enköpings kommun2019-11-01 12:39

Larmet om olyckan inkom klockan 05.44 på fredagsmorgonen. Totalt sex personer var inblandade. I den ena bilen färdades fem personer, i den andra en person. Strax innan klockan 12.30 meddelar polisen att två personer avlidit i samband med olyckan. 

– De som avlidit är en man i 35-årsåldern och en kvinna 25-årsåldern. Båda är förarna av bilarna, säger Tobias Ahlén, presstalesperson vid polisens regionledningscentral. 
En av förarna är hemmahörande i Eskilstuna och en i Södertälje.

Anhöriga är underrättade.

Samtliga personer i den ena bilen, två kvinnor i 35-årsåldern, en kvinna i 70-årsåldern och en man i 75-årsåldern, har förts till sjukhuset. Två av dem är allvarligt skadade, men läget är enligt polisuppgifter inte livshotande. 

Olyckan skedde vid en omkörning där de två bilarna ska ha frontalkrockat. Vilken av bilförarna som körde om vill polisen i nuläget inte gå ut med. 

Polisen meddelar strax efter klockan 12.30 på fredagen att en förundersökning inletts med brottsrubriceringarna grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik.

På måndagen vill polisen fortfarande inte berätta vilken av de två förarna som stod för omkörningen på bron.
– Utredningen fortsätter med förhör och de två bilarna har tagits i beslag. Så får vi se om det ska genomföras en teknisk undersökning av dem, säger Jonas Eronen, presstalesperson vid polisens region Mitt.

Påverkas händelsens prioritetsordning hos er av att de två förarna har avlidit?
– Egentligen inte. Vardagen är full av prioriteringar men detta är en så allvarlig olycka så jag ser ingen anledning till att den skulle nedprioriteras. Det är viktigt för de anhöriga och de som överlevt olyckan att få klarhet i vad som hände.

Karta: Hjulstabron
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!